Zestaw głośnomówiący

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vittorio
    Classic
    • 2005
    • 33

Zestaw głośnomówiący

Zamieszczone przez sebo
    mam do zakupienia turbine Garretta GT 1749VA, 038 145 702 G, T17858 - 3FDT11338 Możecie mi powiedziec jak z niej odczytać moc albo coś i czy nadaje sie do OCTY???
    Mocy z turbiny sie nie odczytuje

GT1749VA - to turbina z ASZ - 130PD
    GT1749VB - to turbina z ARL - 150PD

I obie pasuja do 1,9TDI.
    www.octaviaclub.cz - czech skoda octavia club :-)
  • Kmab
    Rider
    • 2005
    • 269

Zestaw głośnomówiący

Witam,

Czy ktoś montował z Was zestaw głośnomówiący?
    Jeśli tak to jakie ceny montażu i gdzie wykonać - okolice Warszawy.

Chodzi oczywiście o zestaw profesjonalny pod komórke, a nie typu żona i teściowa na tylnym siedzeniu
    Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jak masz troche czasu i checi to mozna to samemu zrobic. Nie jest to takie trudne. Chyba, ze chodzi o kwestie gwarnacji bo te skubance nie pozwalaja samemu.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Kmab
        Rider
        • 2005
        • 269

Zamieszczone przez Maicroft
        Jak masz troche czasu i checi to mozna to samemu zrobic. Nie jest to takie trudne. Chyba, ze chodzi o kwestie gwarnacji bo te skubance nie pozwalaja samemu.
        Czas może i bym znalazł, chęci mam, ale gorzej z umiejętnościami. Mikrofon chciałem podwiesić u sufitu, co wiąże sie według mnie z rozmontowaniem tapicerki, czego robić nie umiem
        Tym bardziej nie mam pojecia jak to zgrać z radiem i gdzie co jak podłączyć.

Komentarz

• leff
          Elegance
          • 2004
          • 862

Zamieszczone przez Kmab
          Zamieszczone przez Maicroft
          Czas może i bym znalazł, chęci mam, ale gorzej z umiejętnościami. Mikrofon chciałem podwiesić u sufitu, co wiąże sie według mnie z rozmontowaniem tapicerki, czego robić nie umiem
          Tym bardziej nie mam pojecia jak to zgrać z radiem i gdzie co jak podłączyć.
          radio powinno miec specjalne wejscie na sygnal z glosnomowiacego

mikrofon montujesz wciskajac kabel pod slupek przy szybie a potem sobie spokojnie rozmontowywujesz dol deski i przeciagasz kabel paluszkami.

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Kmab
            Rider
            • 2005
            • 269

Zamieszczone przez leff

mikrofon montujesz wciskajac kabel pod slupek przy szybie a potem sobie spokojnie rozmontowywujesz dol deski i przeciagasz kabel paluszkami.
            Nooo, wszystko pieknie panie leff , tyle ze to co mowisz to dla mnie ciemna magia

Komentarz

• tomi98
              Rider
              • 2004
              • 564

Re: Zestaw głośnomówiący

Zamieszczone przez Kmab
              Witam,

Czy ktoś montował z Was zestaw głośnomówiący?
              Jeśli tak to jakie ceny montażu i gdzie wykonać - okolice Warszawy.

Chodzi oczywiście o zestaw profesjonalny pod komórke, a nie typu żona i teściowa na tylnym siedzeniu
              cześć - sam założyłem zestaw, ( w serwisie zawołali 350-400),
              podarowałem sobie podłączenie pod radio ( mój JVC nie ma tej opcji ) . Sam montaż zajął mi ok 3 h, mikrofon mam założony na lewym górnym słupku, przewód jest chowany pod plastikową listwą ( której nie trzeba odrywać aby schować kabel - jedynie odchylić górną część ), głośnik mam zamontowany pod tablicą rozdzielczą przy nadkolu ( nie widać go - a słychać dobrze ) - centralka schowana w desce rozdzielczej za schowkiem przed gałką zmiany biegów, a słuchawka przykręcona do konsoli obok nawiewów. Wszystko działą bez zarzutu i pełen komfort podczas jazdy :drive:
              Jak chcesz mogę zrobić zdjęcia .

Komentarz

• leff
                Elegance
                • 2004
                • 862

Zamieszczone przez Kmab
                Zamieszczone przez leff

Nooo, wszystko pieknie panie leff , tyle ze to co mowisz to dla mnie ciemna magia
                jak mi wyjma prawa reke z gipsu i odzyskam w niej wladze to mozemy pokombinowac.

jesli nie chcesz czekac moge Ci dac magika ktory zalozy Ci to za rozsadne pieniadze.

Komentarz

• Kmab
                  Rider
                  • 2005
                  • 269

Zamieszczone przez leff

jak mi wyjma prawa reke z gipsu i odzyskam w niej wladze to mozemy pokombinowac.

jesli nie chcesz czekac moge Ci dac magika ktory zalozy Ci to za rozsadne pieniadze.
                  Moge poczekac

Polecam sie uwadze, jak sie doprowadzisz do stanu uzywalnosci

Komentarz

• leff
                    Elegance
                    • 2004
                    • 862

oki

Komentarz

cześć - sam założyłem zestaw, ( w serwisie zawołali 350-400),
                      podarowałem sobie podłączenie pod radio ( mój JVC nie ma tej opcji ) . Sam montaż zajął mi ok 3 h, mikrofon mam założony na lewym górnym słupku, przewód jest chowany pod plastikową listwą ( której nie trzeba odrywać aby schować kabel - jedynie odchylić górną część ), głośnik mam zamontowany pod tablicą rozdzielczą przy nadkolu ( nie widać go - a słychać dobrze ) - centralka schowana w desce rozdzielczej za schowkiem przed gałką zmiany biegów, a słuchawka przykręcona do konsoli obok nawiewów. Wszystko działą bez zarzutu i pełen komfort podczas jazdy
                      Jak chcesz mogę zrobić zdjęcia .
                      Czy mołbyś napisać lub dać foto jak rozebrać obudowę wokół dzwigni biegów.
                      Muszę sie dostać z boku pod climatronikiem.
                      Jak tym szarpię to się rusza ale nie chcę tego urwać.Zapewne jest to jakoś mocowane.

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

desmo, podważasz ją cienkim śrubokrętem wszystko jest na zatrzask i pociągasz
                        za jakąś chwile zapodam cdiecia

mam nadzieje że ci to jakoś pomoże
                        Załączone pliki

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Staszek posprzatalbys w tym aucie w koncu, tylko nie zwalaj na dziecko :jump:
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• xekon
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 742

cicho, Staszek w samochodzie ma artystyczny nieład - tylko czasem ciężko się przepchnąć przez ten dobrobyt żeby dobrać się np do siakiejś diody :szeroki_usmiech

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

wiem wiem był porządek jakiś tydzień temu na spocie było czysty a ten kubeki redbull jest z wczoraj pod plastikami nie sprżątałem :P

Komentarz

djczas thx za foto ale chodziło mi o coś innego. :wink:
                                Chodzi o plastik który jest przy nogach od strony pasażera na wysokości climatroniku.
                                U mnie wchodzą tam kable od głośnomówiącego którego muszę zmienić pod inny telefon.

[ Dodano: Sro 18 Sty, 06 09:50 ]
                                PS.Jak się wkleja fotki na forum :?:

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Dodajesz zalacznik ktory spelnia wymagania, ktore sa podane. Nie ma tej opcji w szybkiej odpowiedzi tylko po wcisnieciu guzika odpowiedz.
                                  Jak fotke potrzebujesz zmniejszyc mozna uzyc np Irfanview
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• autorus
                                    Rider
                                    • 2004
                                    • 508

A jak otwierasz schowek z tą 9500? Ja mam ja chyba jednak trochę niżej zainstalowaną. Bo u mnie bez problemu można wyjąc telefonik i otwierać schowek. A może to zdjęcie trochę przekłamuje?

Autorus
                                    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                                    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                                    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• djczas
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 9612

autorus, normalnie ja mam na konsoli do octavi dedykowanej przykręcony

Komentarz

Doszedłem juz gdzie mam centralkę od Cark-a i muszę wywalić schowek.
                                        Jak to zrobić ? (foto mile widziane)

Komentarz

• djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

pod schowkime masz trzy śrubki torx i po otwarci schowka masz dwie śrubki torx jak ci sie nie spieszy to w sobote pokaże ci jak to zrobić na zdieciach bo bede demontował

Komentarz

mam czas więc za spokojem mogę poczekać

[ Dodano: Pon 13 Lut, 06 15:15 ]
                                            thx problem rozwiązany

Komentarz

Pracuję...